Dorperfåren trivs i sin nya ligghall - Hallbyggarna Jonsereds

Microsoft Internet Explorer offers incomplete support for many web standards. As such, you may experience problems viewing some content on this site due to the use of “advanced” standard code. Download the latest version of Google Chrome here.

Dorperfåren trives i sin nye liggehall

På gården har de i høst satt opp et nytt hjem til fårene i form av en liggehall fra Hallbyggerne Jonsereds.

På Westlamm Dorper i Falköping driver de oppdrett av den sjeldne rasen Dorperfår i Sverige. Denne fårrasen er mest kjent for sitt karakteristiske utseende med helsvart hode og hals kombinert med en hvit kropp, og den gir også svært smakfullt kjøtt.

På gården har de i høst satt opp et nytt hjem til fårene i form av en liggehall fra Hallbyggerne Jonsereds. Dette gir fårene et sted å søke ly mot været, samt en plass å bli foret om vinteren.

– At det ble en plasthall som løsning, var ikke en selvfølge. Vi visste ikke hvordan det ville bli. Vi hadde ikke spesielt mye plass på området vi hadde tenkt å bygge på, derfor føltes teltløsningen praktisk. I tillegg var det et billigere og enklere alternativ, sier Daniel Sundberg, som driver gården Westlamm Dorper.

– Hadde teltløsningen ikke fungert, kunne vi bare tatt den ned igjen, fortsetter Daniel.

Plasthallen er 10×20 meter med en port i hver gavl. Den ene porten brukes til transport av fôr inn i hallen, mens den andre porten er fårenes inngang. Begge gavlene er utstyrt med netting i den øvre delen for å øke ventilasjonen i hallen.

– Ventilasjonsløsningen har fungert veldig bra. Det er overraskende god ventilasjon i hallen. Selv om det rundt null grader kan bli litt kondens, sier Daniel.

I de fleste tilfeller når vi selger en hall til våre kunder, monterer vi den også for dem. Men i dette tilfellet har Daniel montert hele hallen selv.

– Det gikk faktisk veldig bra å montere hallen på egen hånd. De gangene jeg støtte på problemer, fikk jeg veiledning av selgeren hos Hallbyggerne Jonsereds. Det gjorde at jeg kunne løse problemet, sier Daniel.

– Tidligere år har vi brukt billigere varianter av teltløsninger, men de holder vanligvis bare i tre år før de kollapser. Denne løsningen føles mer stabil, avslutter Daniel.

Flere referanser